ANKYLOS® – Implanting TissueCare

For more than 25 years, the ANKYLOS® system developed by Prof. Dr. G.-H. Nentwig and Dr. Dipl.-Ing. Walter Moser with its TissueCare Connection using the taper principal has stood for successful long-term hard and soft-tissue stability and long-term red-white esthetics.

TissueCare-konceptet

 1. Ingen mikrobevægelser
  Mikrobevægelser mellem implantatet og abutmentet irriterer peri-implantatknoglen. Den reagerer ved at svinde ind i området ved implantatets skulder, hvilket kaldes remodellering. I modsætning hertil forebygger fastgjorte og friktionslåste forbindelser enhver mikrobevægelse. De danner reelt et enkeltkomponent-implantat, som sikrer stabilt væv fra starten.

  Billede: Røntgenbillede af en ANKYLOS implantat-abutment-forbindelse før start af testen (til venstre) og efter 1.000.000 belastningscyklusser (røntgenbillede: Holger Zipprich/Dr. Paul Weigl, Frankfurt am Main)

 2. Bakteriefri forbindelse
  Mellemrum mellem implantat og abutment fører til bakteriekolonisering. Tyggebelastning forårsager en relativ bevægelse mellem komponenterne, hvilket igen forårsager en pumpeeffekt. Denne spreder endotoksiner, som giver en infektionsreaktion i vævet på implantat-abutment-grænsefladeniveau. Knogle resorberes under implantat-abutment-forbindelsen, indtil den biologiske bredde er etableret. Kun en bakteriefri forbindelse forebygger knogleresorption – og stabiliserer det bløde væv. 

  Billede: Den eneste måde at danne en bakteriefri fastgjort og friktionslåst forbindelse på er ved at sikre, at den koniske overflade flugter med pasfladen

 3. Platformskift
  Platformskift flytter overgangen mellem implantatet og abutmentet til en central placering. Dette fjerner mekanisk og mikrobiel irritation fra peri-implantatvævet. Den biologiske bredde flyttes fra det lodrette plan til det vandrette plan. Det gør platformskift til en vigtig faktor i forbindelse med vævsstabilitet – men kun i sammenhæng med et mikrobevægelsesfrit og bakteriefrit forbindelsesdesign. Dette kaldes platformforskydning. Det smallere abutment giver også mere plads til det bløde væv, der omgiver implantatet.

  Billede: Platformskift kombineret med et stabilt bakteriefrit forbindelsesdesign er en vigtig faktor i forbindelse med vævsstabilitet (røntgen: Dr. Nigel Saynor, Stockport, UK).

 4. Placering under kammen
  Naturlig profildannelse er nemmere ved placering under kammen. Bakteriefrie forbindelser uden mikrobevægelse forebygger knogleresorption og tåles af knoglen, selv når implantatet isættes ved en større dybde. Platformforskydning kombineret med placering under kammen og en mikrostruktureret implantatskulder muliggør knogleapposition til abutmentet og sikrer fremragende rød æstetik på lang sigt.

  Billede: Deposition af knoglevæv på implantatets facade ved placering under kammen. Status tre måneder efter afdækning (histologi: Dr. Dietmar Weng, Starnberg)

 5. Mikroruhed til grænsefladen
  En implantatskulder med en mikrostrukturoverflade er velegnet til deposition af knogleceller. Når den placeres under kammen, betyder det, at der også kan dannes knogle på den vandrette skulderoverflade. Det overliggende bløde væv har dermed yderligere støtte – og det bidrager til varige vellykkede resultater.

  I et radiografisk og histologisk dyreforsøg blev implantatskuldre placeret i fortandsområdet én millimeter under knoglekanten i overensstemmelse med en æstetisk indikation for at simulere den dybe placering af implantat-abutment-forbindelsespunktet i området med knoglestøtte til papillerne. Der blev taget røntgenbilleder en gang om måneden. Ud over andre resultater, forblev peri-implantat knoglekanten omkring den koniske forbindelse betydeligt højere over de seks måneder, forsøget varede, sammenlignet med placeringen med en stump abutment forbindelse med ekstern hexagon.

  Billede: Røntgen-billeder: Dr. Dietmar Weng, Starnberg)
ANKYLOS logotype web
Se produktkatalog for ANKYLOS implantatsystem.
 

Kontaktinformationer til DENTSPLY Implants kontorer og distributører over hele verden.

 
049